Case

Website en webshop voor Quality Calf

De naam verklapt al wat centraal staat bij Quality Calf: kwaliteit. Ze helpen melkveehouders om duurzamer, beter en gezonder te werken.

Verder lezenVerder lezen

De vraag

Quality Calf wilde doorgroeien. Ze wilde een landelijke partij worden. Maar de website en webshop leverden niet genoeg op. En dat was niet zo gek: de site was traag, niet gebruiksvriendelijk, niet overtuigend genoeg en de visuele stijl was verouderd. Kortom: wat Quality Calf online liet zien, rijmde niet met hun ambities en de hoge kwaliteit van hun advies en producten. Dus alles mocht op de schop.

Het resultaat

In ruim een half jaar hebben we het nieuwe Quality Calf op poten gezet. Met een groep zelfstandige professionals zijn we in het merk gedoken. We hebben wat we zagen omgezet in een nieuw verhaal, een visuele identiteit, een site en een strakke webshop.

Koen Kornegoor Marketing
Rogier Olijslager Design
Eline Hoffman Copywriter
Rick Mellink Fotografie

De oplossing

WerkwijzeWerkwijze

Proces

In stapjes naar een nieuwe site

Quality Calf wilde het goed aanpakken. Dus niet even gauw een nieuwe site optuigen, maar werken vanuit een stevige basis: een helder verhaal, een gelikte huisstijl. Uiteindelijk rolden daar de website en webshop uit.

Geef richting met een helder verhaal

Je merkverhaal is een belangrijk vertrekpunt voor je design. Wat is je identiteit? Waar sta je voor? Wat wil je vertellen? En hoe? Eline heeft het project afgetrapt met het herschrijven van Quality Calf’s verhaal. Dit gaf precies de richting die nodig was.

Een huisstijl die overal werkt: online en offline

Op basis van het merkverhaal en de bestaande visuele identiteit, is Rogier aan de slag gegaan met het ontwerpen van een nieuwe huisstijl. Die huisstijl moest op allerlei plekken goed uit de verf komen: online, maar ook offline. Denk aan verpakkingen voor brokken en melkpoeder. Ook het wagenpark werd in de nieuwe huisstijl gegoten. Er kwamen uitingen op de muur in het kantoorpand. Rogier heeft ervoor gezorgd dat de huisstijl overal werkte en overal een plekje kreeg.

Concrete content maken

Nadat de huisstijl stond, zijn Eline en Rick aan de slag gegaan met content. Eline deed de teksten. Rick de foto’s: van portretten en productfoto’s voor de webshop tot sfeerbeelden bij klanten.

Door naar het design

Merkverhaal? Check. Huisstijl? Check. Content? Check. Van hieruit kon Rogier door met het design van de site en webshop. Rogier’s ontwerpproces begint altijd met wireframes; dat is een basale pagina-indeling van je site, zonder na te denken over het uiterlijk ervan. Zo weet je zeker dat alles werkt. Dat het functioneel is. Vervolgens kleed je je ontwerp aan. Omdat het merkverhaal, de huisstijl en de content al stonden, kreeg de site heel natuurlijk vorm.

En dan bouwen

Rogier gooit zijn designs nooit zomaar over de schutting. We liepen er samen doorheen om te kijken waar de moeilijkheden zaten en hoe ik deze code-technisch op kon lossen. Toen dat helder was, ging ik meters maken.

Met Craft CMS en Craft Commerce in mijn linkerhand en Twig, TailwindCSS en VueJS in mijn rechterhand, ben ik aan de slag gegaan. Van de styleguide tot de kleinste details – ik heb het allemaal uitgewerkt.

Ik maak bouwblokken, geen statische pagina’s

Rogier en ik bouwen onze websites altijd op basis van bouwblokken, niet op basis van pagina’s. Een bouwblok is een ‘sectie’ van de website. Denk bijvoorbeeld aan ‘titel + tekst + afbeelding’. Die bouwblokken kun je op elke willekeurige volgorde achter elkaar zetten. Zo ben je super flexibel in het opzetten van je pagina’s. Het geeft bewegingsvrijheid aan de mensen die uiteindelijk met de site aan de slag gaan en tegelijkertijd houdt het alles mooi in lijn.

De site is live. En dan?

Na livegang nam marketeer Koen het stokje over. Hij heeft een marketingplan opgesteld en helpt Quality Calf met de uitvoering hiervan. Hij ontwikkelt campagnes. Hij tuigt landingspagina’s op met onze bouwblokken. Dus we maken niet simpelweg een site; we bouwen alles op vanuit een stevige basis en laten het daarna stap voor stap tot leven komen.

Wil je ook zoiets als Quality Calf? Mail of bel dan even. Ik help je graag op weg.